למה חשוב לאפשר הסרה מרשימות תפוצה?
האפשרות להסרה מרשימת התפוצה מגינה על שני הצדדים: הן על השולח (העסק שלך) והן על הנמען (איש הקשר). הנמען יכול לבחור אם להמשיך לקבל דיוורים או להפסיק אותם, ובכך נשמרת חוויית הלקוח.
מהצד השני, החוק מחייב לכלול אפשרות הסרה לפי הנחיות חוק הספאם מה שמונע תלונות וקנסות אפשריים.
אבל יש לזה גם יתרון עסקי: מיקוד פעילות השיווק של העסק שלך, כך שהזמן והאנרגיה מושקעים רק באנשי קשר שמתעניינים באמת בתוכן ובהצעות שלך. זה משפר את המעורבות של הלקוחות ומעלה את עבירוּת האימיילים שלך.
כמו כן, הסרה עדיפה על חלופות שעלולות לפגוע בדירוג שלך כמדוור, כמו נמענים שמוחקים את האימיילים שלך או מסמנים אותם כספאם.
דרכי ההסרה מרשימת התפוצה
אימיילים
- הסרה מרשימת התפוצה באמצעות לינק – לינק זה מצטרף באופן אוטומטי בחלק התחתון של כל דיוור שנשלח ממערכת inwise.
כאשר איש הקשר לוחץ על לינק להסרה מרשימת התפוצה, הוא מגיע לדף בו הוא יכול לציין את הסיבה בגללה בחר להסיר עצמו מהרשימה – ניתן לערוך ולעצב את הדף הזה – הסבר במדריך הבא.
לאחר אישור ושליחת הטופס, הוא מועבר לדף שמאשר הסרתו מרשימת התפוצה (גם את הדף הזה ניתן לערוך ולעצב). כתובת המייל של אותו איש קשר נכנסת לרשימת המוּסרים, והמערכת לא תשלח עוד דיוורים לכתובת מייל זו. - הסרה מרשימת התפוצה באמצעות תמונה או טקסט (במקום לינק) – ניתן להטמיע תגית להסרה מרשימת התפוצה על גבי תמונה או טקסט שתבחרו.
פעולה זו מבטלת את הלינק להסרה שמתווסף על ידי המערכת באופן אוטומטי.
במהלך עריכת הקמפיין, סמנו את הטקסט או התמונה עליה תרצו שיהיה הקישור, בסרגל שיפתח בחרו ב"תגיות מותאמות" וסמנו "הסרה מדיוור".
- דיווח כספאם – inwise משתפת פעולה עם ספקי דואר אלקטרוני כמו Gmail ,Yahoo, Hotmail , המאפשרים רישום של אנשים שלחצו על "דיווח כספאם" ברשימת המוסרים.
כפתור "הסרה" מופיע אוטומטית בראש המייל כאשר הוא נשלח ממערכת דיוור. אפשרות הסרה זו מקלה על המשתמשים להסיר עצמם בקלות מרשימת התפוצה. אין אפשרות לבטל כפתור זה.
ברגע שאיש קשר לחץ על "דיווח כספאם" או "Unsubscribe" באחד משירותי דואר אלו, הוא ייכנס אוטומטית לרשימת המוסרים של החשבון השולח.
SMS
- הוספת קישור להסרה בגוף ההודעה – בדומה להסרה מדיוור אלקטרוני.
- הסרה על ידי הודעה חוזרת – בהודעה שאיש הקשר מקבל, מצוין שהוא יכול להסיר את עצמו מרשימת התפוצה על ידי שליחת הודעה חוזרת עם מילת מפתח, כמו "1" או "הסר".
ברגע שהנמען שולח את מילת ההסרה, המערכת מזהה את הבקשה ומסירה אוטומטית את הנמען מרשימת התפוצה.
- הסרה על ידי הודעה חוזרת – בדומה ל SMS
- הוספת כפתור מניע לפעולה של הסרה
- חסימת העסק – ניתן לחסום קבלת הודעות ישירות ממשק הוואטסאפ. פעולה זו פוגעת במוניטין של העסק ויכולה להוביל לסגירת חשבון הוואטסאפ העסקי לצמיתות. לכן, חשוב להוסיף אפשרויות להסרה להודעות וואטסאפ כדי להמנע מחסימה זו.
הסרת נמענים ממספר חשבונות
לקוחות המנהלים מספר חשבונות, יכולים לאפשר לאנשי הקשר שלהם לבחור מאילו חשבונות להסיר את עצמם.
אפשרות זו רלוונטית במיוחד לעסקים המפעילים חשבונות נפרדים למטרות שונות. לדוגמה:
– חשבון אחד לדיוור שיווקי וחשבון נוסף לתקשורת תפעולית.
– כאשר העסק פועל בתחומים שונים כל חשבון עשוי לשמש לנושא אחר, והנמען יכול לבחור להסיר את עצמו רק מהתחומים שאינם רלוונטיים עבורו.
בעת לחיצה על קישור ההסרה, ניתן להציג רשימה של תחומים/נושאים אליהם הוא רשום, ולאפשר לבחור הסרה סלקטיבית לפי ההעדפות.
יש ליצור קשר עם התמיכה שלנו על מנת שיסייעו בכך
הסרה מקבוצות חיצוניות
קבוצות חיצוניות הן קבוצות שמיובאות למערכת inwise ממסד נתונים חיצוני. כלומר, אנשי הקשר נמצאים בפועל במסד נתונים אצל הלקוח ונשאבות משם רק לצורך שליחת דיוורים.
במידה ואיש קשר שנמצא ברשימה חיצונית זו מסיר את עצמו מרשימת הדיוור, כתובת המייל שלו תיכנס לרשימת המוסרים רק אם הוא עדיין קיים בקבוצה אליה נשלח הדיוור.
מעקב אחר הסרות
מערכת inwise מספקת כלים לניטור ומעקב אחר הסרות:
- מעקב אחר סיבות ההסרה – ניתן לראות נתונים על כמות ההסרות ולנתח את הסיבות לכך.
ישנם שלושה סוגים עיקריים של הסרה מרשימת התפוצה:- Manuallay – השולח הסיר איש קשר על ידי הוספת כתובת המייל שלו לרשימת המוסרים
- Import – ייבוא רשימת אנשי קשר מוסרים
- Self – במידה ואיש הקשר בחר להסיר את עצמו, עליו לבחור מהי הסיבה לכך:
1. הודעות דוא"ל אלו אינן רלוונטיות עבורי
2. אני לא רוצה לקבל עוד הודעות דוא"ל
3. אני לא זוכר אי פעם שנרשמתי לרשימה זו
4. אני מקבל יותר מדי אימיילים
5. הודעות האימייל הן דואר זבל
6. אחר - במידה ואיש הקשר דיווח דרך שירות הדוא"ל על הדיוור כ-"ספאם" (בג'ימייל לדוגמא) – תירשם סיבה מספר 8
- נמענים מוסרים גלובלית – במערכת קיימת רשימת נמענים גלובאלית שלא יקבלו דיוורים כלל מאף חשבון של אינווייז (Global Suppression List).
החזרת איש קשר מרשימת המוּסרים
על מנת להחזיר איש קשר מרשימת המוסרים לרשימת התפוצה הרגילה, יש אפשרות להחזירו דרך המערכת לאחר אישורו. מדריך שמסביר על כך – לינק
שליחה באמצעות API
ניתן להשתמש ב- API של המערכת כדי לבצע פעולות מיוחדות, כגון: שליחת קמפיין דיוור אלקטרוני ישירות מתוך ה-CRM, שליחת מייל טראנזקציונלי (מייל תפעולי הנשלח כתגובה לפעולת לקוח), שליחת חשבוניות מותאמות אישית ועוד.
במקרה של שליחה באמצעות ה-API, הטיפול במוּסרים הוא שונה. בזמן השליחה, פונקציית השליחה Send Individual לא בודקת את אנשי הקשר ברשימת המוסרים, אלא רק ברשימת המיילים החוזרים (Bounce). כלומר, בשליחת דיוורים באמצעות API ניהול ההסרה הוא באחריות הלקוח – באחריותו למשוך אל המערכת שלו את אנשי הקשר שביקשו להסיר את עצמם (הרשימה נמצאת במערכת inwise), ולהסיר אותם מרשימותיו הפנימיות; או לייצר לינק הסרה, שיאסוף את אנשי הקשר שביקשו להסיר את עצמם, ולדאוג שלא לשלוח להם מיילים שוב.
* אין לראות במסמך זה ייעוץ משפטי