ניוזלטר – מהצלחה למעשה
ניוזלטר הינו כלי בו משתמש הארגון לדוור מסרים שונים ללקוחות, לקוחות פוטנציאלים, ספקים ואנשים קשר שונים. המסרים המועברים יכולים לכלול תכנים מקצועיים (מאמרים, סקרים וכו'), הודעות שונות, חדשות וכן מידע שיווקי. מאמר זה נועד לסייע בידכם להפיק ולדוור ניוזלטר מוצלח.
מטרות הניוזלטר
מטרתו של ניוזלטר המכיל מידע מקצועי היא לגרום לארגון להיתפס כ "גורו" מקצועי בתחום. לעומת זאת, כאשר ארגון מפיק ניוזלטר המכיל חדשות, הוא יתפס כארגון דינמי ופעיל, והמידע הכלול יעניין קרוב לוודאי גורמים נוספים בשוק.
האמור כאן ובסעיף הבא אינו מתייחס לניוזלטר שיווקי אשר "במוצהר" מכיל מסרים שיווקיים, ואשר ושניתן להתייחס אליו כאל דואר אלקטרוני שיווקי יותר מאשר אל ניוזלטר.
תכני הניוזלטר
ניתן לכלול פינות קבועות בניוזלטר כגון – קישורים לאתרים בתחום, חדשות וכדומה. מומלץ לשמור על מבנה אחיד ככל שניתן כמו גם על תדירות קבועה.
קהל היעד/רשימות תפוצה
בשל העלות הנמוכה יחסית והאפקטיביות הגבוהה של דיוור אלקטרוני, רבים הארגונים המעוניינים להגדיל את רשימת התפוצה של הניוזלטר לכמה שיותר נמענים רלבנטיים. איסוף נמענים ובניית רשימת תפוצה איכותית יכולה להעשות במספר דרכים:
טופס הרשמה באתר – פתרון פשוט ונוח. להציב במקום בולט באתר שורת הרשמה המאפשרת להרשם בקלות לניוזלטר החברה. מומלץ להציב שורה הכוללת דואר אלקטרוני בלבד ומתן אפשרות להמשך השלמת הפרטים בשלב שני. כמו כן קישור להצהרת פרטיות תעלה את רמת הבטחון של הגולשים המעוניינים להצטרף לרשימת התפוצה.
אנשי קשר קיימים – לכל חברה קיים בסיס כלשהו של אנשי קשר – חלקם בעלי תיבת דואר אלקטרוני. מומלץ לפנות לנמענים אלו, לספר על הניוזלטר ולהציע להם להצטרף לרשימת התפוצה.
שיווק ויראלי – הציעו לרשימת הנמענים להפיץ את עובדת קיומו של הניוזלטר לחברים, עמיתים ואנשי קשר שעשויים לגלות עניין. אם הניוזלטר יספק ערך מוסף לאותם נמענים חדשים – כולם ירוויחו מכך.
ערך מוסף – השקיעו בתכני הניוזלטר – ככל שהתכנים יהיו יותר מקצועיים ויותר מעניינים – כך השיווק הויראלי יפעלו להפיץ אותו לעמיתיהם.
פורמט הניוזלטר
פורמט WORD, PDF
יתרונות: פורמטים מוכרים ופופולריים, ניתן לקרוא ולהדפיס בקלות.
חסרונות: לעיתים קיימת בעיה של אי-קריאות גרסאות שונות של WORD. בנוסף, לא כל הנמענים מעוניינים
לקבל בדואר האלקטרוני מסמכים מצורפים עקב חשש מובן מוירוסים. ישנם ארגונים שה –
FireWall שלהם חוסם מעבר מכתבים מסוג זה.
יתרונות: פשוט, קל לכתיבה ועריכה, פורמט נתמך ביותר על ידי תוכנות דואר אלקטרוני.
חסרונות: מכתבים אלקטרוניים בפורמט טקסט לא יכולים להציג אובייקטים גרפיים ולכן האפקט השיווקי נמוך יחסית.
יתרונות: פורמט "קל" המאפשר שימוש באובייקטים גרפיים יוצר אימפקט שיווקי מרשים. אין צורך בקבצים מצורפים.
חסרונות: לא כל תוכנות הדוא"ל תומכות בקריאת פורמט זה, לכן מומלץ מאוד להציב קישור קבוע בראש המכתב
המפנה לעמוד WEB המכיל את תוכן הניוזלטר.
כללי דיוור נכון
בדיוור ניוזלטרים, כמו בכל דיוור אלקטרוני אחר, יש לזכור ולשמור על מילוי הכללים הבסיסיים של דיוור אלקטרוני:
* דיוור ברשות – לעולם(!) לא לדוור למי שהביע את רצונו לא לקבל מכתבים אלקטרוניים מאת המדוור.
* דיוור במערכת דיוור מקצועית – בכל דיוור אלקטרוני, הכרחי להשתמש בתוכנה / מערכת דיוור אלקטרוני מקצועית, שמעבר למניעת שגיאות דיוור (לדוגמה – דיוור כפול לנמען מסויים), משפרות את אחוזי ההצלחה של הניוזלטר בכך שהן מדוורות את המכתבים בפורמט קריא ומותאם ליותר מערכות דואר אלקטרוני.
* משקל קל – מומלץ לא לדוור פריטי מידע שמשקלם הכולל (החלק המדוור + רכיבי הגרפיקה הנשאבים לאחר שהמכתב מגיע ליעדו) הוא יותר מ – 50K.
* אורך ורוחב – רוחב של עד – 600 פיקסלים, אורך עפ"י שיקול דעת. רצוי לא לעבור 1000 פיקסלים.